Pavus

Pavus
NAROČNIK)
Pavus
2020

(EKIPA)
Idejna zasnova: Katja Gönc, Jakob Šuster
Režiser in producent: Jakob Šuster
Scenarij: Katja Gönc
Direktor fotografije: Jakob Šuster, Žiga Krajnc
Asistent kamere: Mitja Mlakar
Timelapse: Boštjan Selinšek
Scenski tehnik in asistent produkcije: Alen Hoheger

(STORITVE)
Idejna zasnova, zgodba, scenarij

Ustvarjanje jedi z divjimi sestavinami je več kot zgolj filozofija Restavracije Pavus.

Svoje otroke nenehno učim o raznolikosti našega okolja. Upam, da bodo prihodnje generacije v vsakodnevno kuhinjo pogosteje vključevale divjo hrano.

Potem lahko rečem, da smo s Pavusom resnično spremenili odnos do narave.

Marko in Katja Pavčnik sta gonilna sila Restavracije Pavus na Gradu Laško. Chef Marko Pavčnik je na Gradu Laško opravljal kuharsko pripravništvo, nato pa se je kot chef izoblikoval v drugih prestižnih restavracijah. Niti v najbolj norih sanjah si ni mislil, da bo nekoč z družino vodil eno najbolj navdihujočih restavracij v Sloveniji.

Ustvarili smo zgodbo o filozofiji Restavracije Pavus. Okoliški gozdovi in travniki so njihov neskončen vir navdiha in odkritij divje hrane. Vsaka jed vključuje vsaj eno divjo sestavino. Chef Marko Pavčnik oživlja nabiralništvo, ohranja znanje o divji hrani in spodbuja spoštljiv odnos do narave.

Do nadaljnjega odprti

Quotelife

Quotelife

Nazaj na vrh strani