Vunderkind

Vunderkind
NAROČNIK)
Sami Rahim
2021

(EKIPA)
Fotografija: Sami Rahim
Vodja projekta: Sami Rahim
Uredniški koncept: Katja Gönc
Intervjuji: Katja Gönc, Uroš Dokl, Jaša Lorenčič
Scenarij za video: Katja Gönc
Direktor fotografije: Jakob Šuster
Oblikovanje: WDS

(STORITVE)
Uredniški koncept, intervjuji, scenariji

Idealno stanje ustvarjalnosti je v otroštvu, ko domišljija še ni v primežu predsodkov in pričakovanj, ampak ima povsem prosto pot. Zato Nenad Cizl večkrat citira Pabla Picassa, ki se je trudil, da bi bil pri slikanju čim bolj prost naučenega. “Uf, zelo!” pravi Cizl, ko ga vprašam, ali je starševstvo spremenilo njegov ustvarjalni svet. Pregnalo ga je od morbidnega, nekoliko temačnega pogleda, s katerim je ustvaril znameniti opus podob za Boršnitkovo srečanje, k želji, da bi minljivost postala neskončnost. // Uvod v intervju z Nenadom Cizlom

Vunderkind je avtorski projekt fotografa Samija Rahima. Maribor se skozi serijo portretov predstavi kot mesto kulture in kreativnih posameznikov, ki ustvarjajo presežke in krepijo pozitivno energijo mesta. Monografija je poklon portretni fotografiji, ki je obogatena z intervjuji.

Sodelovanje pri publikaciji Vunderkind obsega izostritev uredniškega koncepta, serijo intervjujev (Valentina Turcu, Matjaž Ivanišin, Alja Horvat, Nenad Cizl, Marko Japelj, Bojan Emeršič, Vasko Atanasovski, Polona Poklukar, Vladimir Rukavina) ter pripravo scenarijev za video portrete ilustratorke Alje Horvat, skejterja in sodnika za rolkanje Iztoka Šumatića ter igralca Bojana Emeršiča.

Tide of Glaze

Fedora

Fedora

Nazaj na vrh strani